Сближаване между президентство и изпълнителна власт може да има, но зависи

...
Сближаване между президентство и изпълнителна власт може да има, но зависи
Коментари Харесай

Радев: Сближаване на позициите с Денков може да има, когато се абстрахира от менторите си

" Сближаване сред президентство и изпълнителна власт може да има, само че зависи по кое време министър-председателят се абстрахира от менторите си. "

Това сподели президентът Румен Радев, който е в Димитровград за отбелязването на празника на града, съобщава bTV.

Тези, които са в записите. Така отговори той на въпроса кои са менторите.

Припомняме, че по-рано през днешния ден премиерът Николай Денков разяснява изказванията на Радев.  

Умишлено се вадят сенки от предишното, с цел да се отклони вниманието от това, което се прави в този момент и би трябвало да се направи в този момент. За мен хора като Алексей Петров и Васил Божков са сенки от предишното. 

Денков за следващ път заявявайки, че нито познава, нито в миналото е приказвал с мъртвия към този момент Алексей Петров. Хората от кабинета също не ги познават, а и никой не ми е идвал и не ми е казвал, че Петров има някакво отношение към съставянето на държавно управление.

По думите на Денков, с жълтини и конспирации за задкулисието се прави опит да се отклони вниманието от значителните проблеми и дейности. Важното са законодателните решения и решенията на Министерски съвет, в това число и бюджета, защото с разпределението на цифрите в бюджета се дават цели на държавната политика и се дефинира утрешния ден.

Денков даде да се разбере, че към този момент е разбрал - от президентството няма да престанат.

" Те започнаха още преди съставянето на държавно управление с дейни опити постоянно държавно управление да не бъде образувано, а по-късно и да бъде свалено това държавно управление - с и без мотив. "

Денков изясни и че още през цялото време е призовал за мир, защото желае да работи умерено, само че към този момент е схванал, че от отсрещната страна желаят война и ще я водят.

Смяната на основния секретар е само и единствено решение на министър Калин Стоянов, а в претекстовете няма нищо политическо - те са единствено професионални. Денков напомни и че с такива претекстове самият Тодоров си е подал оставката, първата. Недоволство от това, което става в Министерство на вътрешните работи предходната година е имало от всички политически мощ, напомни още министър председателят.

Денков прикани да се уточни едно политическо предопределение на Стоянов в Министерство на вътрешните работи - всички назначени хора са от системата, а и обикновено, когато се желаят резултати, да се работи с хора, на които се има доверие.

Отделно на това Денков отхвърли обвиняванията за кадруване - рецензиите идват единствено от хора, които до неотдавна са управлявали и са назначавали те свои хора. Като образец той даде и това, че за последните 11 месеца служебните държавни управления са сменили 7000 души в държавната администрация.

Промените, в това число и тези в Конституцията, които би трябвало да се създадат, са ориентирани точно към осъвременяване, защото ролята с която са се сдобили служебните държавно управление в последните години не дава отговор на заложеното в Конституцията. " Законодателството не е пригодно, защото никой не е очаквал служебното държавно управление да се трансформира в постоянно. "

Две " сиви области " вижда Денков в работата на службите - битката с корупцията и непознатото въздействие. И в двете области отчетите, които идват в Министерски съвет, са надалеч от едни същински регулярни старания, които се чакат от тях, изясни Николай Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР